Behandeling bij pre-diabetes en diabetes type 2

Bijna de helft van de mensen met prediabetes en diabetes type 2 heeft in enige mate last van chronische pijn. Chronische pijn maakt het leven een stuk minder aangenaam. Het kan zorgen voor problemen met slapen, bewegen en werken.

Airzone behandelingen helpen direct bij:

Gewrichtsklachten
Een pijnlijke schouder, stijve vingers of handen, een minder beweeglijke heup. Het kan een gevolg zijn van je diabetes. Diabetes kan je bindweefsel aantasten. Het wordt stugger en minder rekbaar. Dit merk je aan je gewrichten. Die worden minder beweeglijk en op den duur pijnlijk. 

Slapen
Als je diabetes hebt, is het erg belangrijk om zo goed mogelijk te slapen. Een slechte nacht (minder dan 6 uur) zorgt voor verstoorde bloedsuikerwaarden. Slaap je regelmatig slecht, dan kunnen de verstoorde waarden op de lange termijn schade veroorzaken aan bloedvaten en organen. 

Stress verlagen
Bij stress komen er extra hormonen in je lichaam. De chronische verhoging van stresshormonen zorgt er waarschijnlijk voor dat het lichaam minder goed reageert op insuline. Daardoor raakt de bloedsuikerspiegel van slag. 

Vetverbranding herstellen
Bij Diabetes Type 2 zijn bloedglucose daling en afvallen het belangrijkste. Vetverbranding heeft hierop een zeer grote invloed. Het is belangrijk om te weten dat eetlust en vertering automatische processen zijn. Door teveel aan buikvet, is dat vaak verstoord; door voedsel veroorzaakt en ook door voedsel versterkt. Het lichaam krijgt steeds meer moeite met het verwerken van grote hoeveelheden snel opneembare koolhydraten.
De productie van insuline wordt door toenemende ongevoeligheid (insulineresistentie) zó hoog, dat andere hormonen die normaal de vetverbranding stimuleren, continue onderdrukt worden.

Bewegen
Door te bewegen verbetert bij diabetes je insulinegevoeligheid,  waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Daarnaast krijg je een fit gevoel, blijf je goed op gewicht en heb je minder last van stress. Kortom, je zit lekkerder in je vel.

Gewrichtsklachten voorkomen
Waarschijnlijk spelen langdurig hoge bloedglucosewaarden een rol. De beste manier om gewrichtsklachten te voorkomen, is de leefstijl veranderen.

Wil jij je leefstijl veranderen? Diabetes omkeren en van pijnklachten én de medicijnen afkomen?‚Äč

We kunnen je helpen als je BMI tussen de 20 en 35 is. 

Bereken je BMI hier

 

Buikvet is een veelvoorkomende indicatie voor pre-diabetes.

Prediabetes betekent dat je bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, maar nog niet zo hoog dat je diabetes type 2 hebt. 
Zonder leefstijlveranderingen, zullen mensen met prediabetes zeer waarschijnlijk diabetes type 2 ontwikkelen. 
Als je prediabetes hebt, kun je reeds schade oplopen aan je hart en bloedvaten, nieren en ogen. 
Progressie van prediabetes naar diabetes type 2 is echter niet onvermijdelijk. 
Het eten van gezond voedsel, een actieve leefstijl door middel van dagelijkse activiteiten en het behoud van een gezond gewicht, kunnen ertoe bijdragen dat je bloedsuikerspiegel weer normaal wordt.
Prediabetes heeft gevolgen voor zowel volwassenen als kinderen. 
Dezelfde leefstijlveranderingen die kunnen bijdragen tot het voorkomen van diabetes bij volwassenen, kunnen ook helpen om de bloedsuikerspiegel van kinderen te normaliseren.

Prediabetes symptomen
Bij prediabetes heb je nog niet de symptomen van diabetes, of maar een beetje. 

  • Een mogelijk teken dat je risico loopt op diabetes type 2, is een toename of afname van pigment dat zich uit in de donkere of juist lichtere vlekken op bepaalde delen van het lichaam, zoals nek, oksels, ellebogen, knieën en knokkels.
  • Klassieke symptomen die erop duiden dat er sprake is van diabetes type 2, zijn onder meer:
  • Vaak dorst
  • Frequent urineren
  • Vermoeidheid
  • Wazig zicht
  • Jeuk
  • Slecht genezende wondjes
  • Smaakstoornissen/zoete smaak in de mond

We kunnen je helpen als je BMI tussen de 20 en 35 is. 

Bereken je BMI hier